Carilah ketenangan

bila rebah bangkitlah biarpun lemah masih berpaut 


ada satu saat akan rasa kosong . 

biarpun kerja menghimpit tapi hati seakan keluar dari diri. 

dan pada saat kau rasa perasaan macam tu. carilah ketenangan .

nak tahu ketenangan apa? ambillah wudhu' tunaikanlah solat . pabila sujud terakhir luahkan lah pada Allah. sesungguhnya Allah pendengar yang hebat . saat itu tiada siapa boleh beli ketenangan yang kau dapat .

MasyaAllah sungguh indahnya .

rencah hati manusia

soalnya hati susah dimengerti apa terjadi di luar kawalan diri.
hati manusia berbeza kan.
berbeza pendapat, fikiran.
mulalah timbul percanggahan ,perdebatan, pembangkangan.
isu ni timbul disebabkan cara kita berfikir tak sama
apa kita nak ,apa kita buat tak semestinya orang akan suka
tapi keadaan macam ni kita kena jugak adapt dia as a normal situation sebab kita tak boleh nak aspect semua orang boleh terima cara kita.
tapi...


 masalahnya sekarang ni ,kita tau apa kita buat tu menimbulkan rasa tak puas hati banyak pihak maknanya ada something wrong somewhere dengan perangai kita yang patut ehh bukan patut dah harus wajib kita ubah sebelum melarat. mungkin kadang kita tak sedar kita buat ni salah dan orang sekeliling yang akan perhatikan kita punya attitude . So even dorang tak berhak untuk jadi juri tetap at least kita boleh ambik yang baik buang yang jernih.
ehhh bukan bayar pun kan free je ni.

yeee ada cakap kita hidup ni jangan do dengaq sangat apa orang cakap . memang betul jangan dengar tapi tak semuanya kita kena tapis semua apa yang orang cakap kan? kalau dia bagi nasihat yang nak ubah kita ke arah lebih baik tak salah kan?

we are what we believe. kita adalah apa yang kita percaya.