adab tuan baik dijaga

kita memang diberi hak untuk bebas bersuara . tapi sebebas bebas untuk bersuara adab ketika menyuarakan itu harus lah dijaga kan?. percakapan awok tu didengar oleh semua . awok cakap kasar apa pulak pandangan masyarakat tentang awok ? cer citer sikit ? kot ya pon kalau marah dengan orang lain jangan lah sampai orang lain yang kena. ingat orang yang sabar pon kalau sampai satu tahap dia boleh bertukar menjadi incredible hulk . haaaaa seram ni . orang yang paling menakutkan ketika marah adalah orang yang kita tak pernah tengok dia marah . yaa thats why jangan menguji kesabaran orang . jaga hati and perasaan orang . bukan susah pon . cakap elok elok . kalau ya pon ade masalah lain janganlah di bawa2 ke luar . simpan kat rumah ketat ketat. semua masalah rumah kita bia dia kat rumah jangan bawa keluar . kalau kot ye tak leh simpan awok amek semua masalah awok , awok bawak pergi gunung everest . and awok campok semua masalah awok tu . hee ehh kalau rasa need someone carik yang betul betul boleh dipercayai ya . bukan apa kawan yang di sekeliling kita tak semua nya baik . ada yang baik dalam diam nak menjatuhkan kita . so be careful . :) kalau kita baik dengan orang insyaAllah orang akan baik dengan kita begitulah sebaliknya . kot nak orang hormat kita ,kita kena hormat orang and diri kita sendiri juga :D



No comments:

Post a Comment