ape sudah jadi ?

bile terbace berita pasal rompakan dekat kedai mamak tadi . ya ALLAH ! ape sebenarnya yang dorang cari ? kalau nak duit tak boleh keje kah ?  terase macam dekat negara2 yang berperang sane . macam2 kes yang berlaku sekarang . beberape bulan lepas kes simbah asid then ni ? sempit pemikiran mereka mereka ni . trauma  kot budak2 n pelanggan yang makan kat sane lepas incident too . ape masalah dorang ? heyyyyy tolonglah carik keje ! jangan asyik nak menyamun ,membunuh ,menyimbah jah keje   !  keje berlambak kat luar sane . rajin2 lah mencari ! jangan jadik malas then pilih jalan hitam macam dakwat marker pen ni -,- bikin pannassss jah :/


SHAH ALAM: Beberapa pelanggan sebuah restoran mamak di Seksyen 15, di sini, termasuk kanak-kanak yang sedang menjamu selera lari lintang-pukang menyelamatkan diri apabila premis itu dimasuki perompak bersenjatakan parang dan pisau.
Dalam rakaman kamera litar tertutup (CCTV) restoran berkenaan selama empat minit dan 11 saat pada kira-kira jam 4 pagi, 28 Ogos lalu, lima lelaki lengkap bertopi keledar serta ada yang memegang pisau dan parang meluru ke arah pelanggan. 
Suspek turut mengacukan senjata tajam ke arah pelanggan sebelum merampas komputer riba milik pelanggan yang tergamam dengan kejadian, malah ada juga suspek cuba merampas beg tangan seorang wanita.

Jelas kelihatan menerusi rakaman CCTV pelbagai sudut, pelanggan sedang menjamu selera dan berbual dianggarkan 10 orang termasuk kanak-kanak yang panik berlari keluar dari restoran berkenaan.



Malah, ada juga pelanggan lelaki yang bertindak spontan melarikan diri dengan melompat besi penghadang restoran untuk menyelamatkan diri.







kredit : mYMEtro


the end ~~namie ♥

1 comment:

Becks said...

ass. informatif and very nice this post, kayaknya harus hati2 bila pergi ke suatu tempat, karena di tempat ramai saja ada perampok pa lagi ditempat sepi. so we all have to be careful when traveling

Post a Comment